Ferrotone Jabolko

Prehransko dopolnilo z železom, ki ga zaradi relativno nizke vrednosti železa (36% priporočenega dnevnega vnosa) uporabniki odlično prenašajo. Ker ima visok izkoristek, popolnoma zadosti dnevnim potrebam.

Vsebuje tudi vitamin C, ki je nujno potreben za učinkovito absorbcijo železa.

Ferrotone Jabolko je prehransko dopolnilo z železom, ki ga uporabniki odlično prenašajo. Vsebuje naravno izvirsko vodo z visoko vsebnostjo železa in dodatkom koncentriranega naravnega jabolčnega soka in vitamin C.

V primerjavi z drugimi izdelki, ki vsebujejo visoke odmerke železa, vsebuje vrečka izdelka Ferrotone Jabolko le 5mg železa. To pomeni 36% priporočenega dnevnega vnosa, kar je relativno nizka vrednost. Na videz majhna vsebnost železa popolnoma zadosti dnevnim potrebam, saj je izkoristek železa, ki ga vsebuje izdelek Ferrotone kar 40%. To je tudi razlog, da je izdelek prijazen uporabnikom in ne povzroča zaprtja, glavobolov in gastro- intestinalnih težav.

Enoodmerna vrečka Ferrotone Jabolko vsebuje tudi 80 mg vitamin C, ki je nujno potreben za učinkovito absorbcijo železa. Vsebnost vitamin C v enoodmerni vrečki Ferrotone Jabolko predstavlja 100% priporočenega dnevnega vnosa vitamin C.

Železo je življensko pomemben mikroelement, ki ima v telesu mnogo funkcij. Med drugim pripomore k normalni tvorbi rdečih krvnih telesc in hemoglobina, ki je odgovoren za prenos kisika po telesu.

V primeru pomanjkanja železa je tvorba rdečih krvničk upočasnjena. To pomeni zmanjšanje prenosa kisika v telesu, kar lahko povzroči utrujenost.

Železo je nepogrešljivo pri energijski presnovi in učinkovitem delovanju imunskega sistema. Telo vsakodnevno izgublja železo, še posebej npr. med športno aktivnostjo ali med menstruacijo.

Nosečnice
V nosečnosti dnevna potreba po železu naraste z 1,5 – 2 mg na 2 – 4 mg v prvem trimesečju in se zviša na 3 – 6 mg v tretjem trimesečju. Ocenjujejo da primanjkuje železa v prvem trimesečju nosečnosti 35% nosečnic, v zadnjem tromesečju nosečnosti pa železa primanjkuje 85% nosečnic.

Ženske
Železo je edini mineral, ki ga ženske zaradi izgube krvi pri menstruaciji ali v nosečnosti potrebujejo več kot moški. Odrasla ženska potrebuje dnevno 1,5 – 2 mg železa.

Športnice in športniki
Športniki in športnice, ki nimajo zadovoljenih dnevnih potreb po železu pogosto poročajo o zmanjšani zmogljivosti, krajši vzdržljivosti, utrujenosti, manjši koncentraciji, zmanjšani motivaciji, razdražljivosti.

Seniorji
S starostjo pešajo posobnosti absorbcije železa. To lahko v povezavi s pogosto zmanjšanim apetitom privede do nižjega nivoja železa v krvi.

Vegeterijanci in vegani
Železo vsebujejo mnoga živila, še posebej meso. Mlečni izdelki lahko zavirajo absorbcijo železa. Vegetarijanci in vegani morajo biti še posebej pozorni, da zaužijejo dovolj železa.

Otroci in najstniki
Primerno je za otroke od 3 let starosti dalje.

Prednosti

Med glavne prednosti Ferrotone Jabolka prištevamo:

  • dobro absorbcijo
  • prijaznost do želodca; in
  • enoodmerno pakiranje.

DOBRA ABSORBCIJA

Visoka absorbcija železa iz izdelka Ferrotone je znanstveno dokazana. Biorazpoložljivost železa iz izdelka Ferrotone Jabolko je v povprečju 40%, kar je velika prednost pred drugimi izdelki, pri katerih je absorbcija železa le od 3% do 10 %.

PRIJAZEN ŽELODCU

Zaradi izjemno visoke absorbcije železa iz izdelka Ferrotone Jabolko je odmerek železa, ki ga moramo zaužiti manjši. S tem zmanjšamo neželene učinke, ki se običajno pojavljajo ob zaužitju večje količine železa. Npr: zaprtje, gastro- intestinalne težave in glavobol.

ENOODMERNO PAKIRANJE

Ferrotone Jabolko je na voljo v priročnih enoodmernih vrečkah, pri čemer je naravni izvirski vodi z visoko vsebnostjo železa dodan koncentriran jabolčni sok. Vrečko enostavno odpremo in zaužijemo njeno vsebino, brez predhodnega raztapljanja.

Kako jemljemo Ferrotone Jabolko?

Vsebino vrečke zaužijemo oziroma enostavno zlijemo v kozarec in spijemo.

Ferrotone Jabolko lahko zaužijemo bodisi na prazen želodec, med obrokom ali po obroku.

Upoštevati je potrebno, da nekatera živila zmanjšajo absorbcijo železa. Zato se izogibamo sočasnemu uživanju mlečnih izdelkov in črnega čaja.

Priporoča se dnevno jemanje ene vrečke izdelka Ferrotone Jabolko oziroma do dve vrečki izdelka Ferrotone Jabolko v nosečnosti.

POMEMBNO OPOZORILO

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporoča se zdrav način življenja. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti.