Živi življenje vas ali obratno?

Po 30. letu se nam zazdi, da se življenje nenadoma hitreje odvija. Leta letijo in ko se nenadoma zazremo v svoje otroke, se zamislimo, kako hitro je minilo, kako hitro so zrasli. Poskusite zavrteti spomin in zazdelo se vam bo, da bi v življenju lahko naredili mnogo stvari drugače kot ste, da bi življenja ne jemali tako grozno resno, da bi v določenih trenutkih izbrali drugačno pot, sprejeli drugo ponudbo za službo, se pogosteje sprostili, več potovali, opravljali drug poklic, ostali samski, se preselili v tujino …

Pomembno je poskusiti razumeti, zakaj se nam porajajo ta vprašanja, kje je vir nepotešenih sanj, želja in hotenj. Morda šele zdaj vidimo vse priložnosti, ki smo jih v pretekosti spregledali. Smo morda v določenem trenutku nehali uresničevati lastne želje in se le prepustili toku naključnih dogodkov, smo potlačili svoje sanje ali pa ves ta čas bili opora nekomu drugemu, do uresničitve ciljev, ki niso bili naši, seveda v prepričanju, da ravnamo dobro v korist drugih?

Spontanost je lahko koristna!

Vsak dan sprejemamo pomembne odločitve, ki nas lahko v trenutku popeljejo na novo pot. Včasih se trdno držimo svojih načrtov in se ne pustimo zmesti, kdaj celo zavrnemo izjemne priložnosti, ker zvesto sledimo svojemu cilju. Spet dugič preslišimo, kaj nam narekuje srce, poskušamo biti razumski in sprejemamo skrbno preračunane odločitve. Življenje je dinamično in se včasih odvija tudi mimo vseh naših načrtov.

Ste odprti za spremembe?

Pomembno je, da prepoznamo priložnost, ko bi lahko naredili pozitivno spremembo, čeprav bi zavili z naše ustaljene poti. Upajmo si tvegati v svoje dobro.

Poslušajte svoje srce in lastne občutke!

Že zdaj lahko razmislimo o stvareh, ki jih je možno narediti danes, s ciljem da obogatimo del življenja, zapolnimo praznino tam kjer čutite, da je ostala. Zakaj ne bi redno počeli stvari, ob katerih se nam sprožajo prijetni občutki? Že danes se lahko ravnamo po receptu za polno in zadovoljno življenje – in jih umestite v vaš urnik.

Ne iščite izgovorov, poiščite pogum

Le enkrat živimo, naj bo naše življenje izpolnjujoče! Že res, da čez noč ne bomo mogli spremeniti izobrazbe in na primer postati astrofizik, a lahko se vključimo v kakšno društvo, ki združuje ljudi, ki jih to zanima in verjemite, toliko aktivnosti bo na voljo, da bomo lahko popolnoma zapolnili prosti čas z nam najljubšimi vsebinami. Veliko ljudi, ki se vpiše v univerzo v tretjem življenjskem obdobju, spozna, da resnično nikoli ni prepozno. Ko se tega zavemo, je vse mogoče!

Otroci bodo odrasli, se odselili in zaživeli svoje življenje. Če se vsi naši interesi vrtijo okrog njihovega življenja, bo v trenutku, ko odidejo, v nas ostala praznina.

Podobno se lahko zgodi, ko pride do ločitve, če ste svojo življenjsko pot podredili partnerju, ki je imel jasneje zastavljene cilje. Nenadoma lahko ostanete brez vsega. Nekateri ostanejo tudi brez kroga prijateljev.

Negujmo svoje življenje, imejmo nekaj zase, počnimo določene stvari neodvisno od drugih. Ne bo vam žal. In zapomnimo si staro modrost: veliko redkeje obžalujemo stvari, ki smo jih naredili, kot pa tiste, ki jih nismo.

Bi naredili nov korak v življenju in potrebujete zaščito pred vplivi ljudi, ki se vašim idejam posmehujejo in ne verjamejo, da vam bo uspelo?
Bachova esenca Walnut (Oreh) vam bo dala stanovitost in vas varovala pred okolico, ki vas ovira na poti do uspeha.

Bachova esenca Agrimony (Navadni repik) vam bo pomagala pokazati vaš pravi obraz. Lažje boste izrazili svoje mnenje in želje drugim. Posledično vas bo okolica začela upoštevati, čeprav se jim bo sprva zdelo nenavadno. To je pomembna sprememba za vse, ki so doslej raje bili tiho zaradi ljubega miru.

Potrebujete moč, da se uprete dominantnemu partnerju in končno zaživite po svoje? Bachova esenca Centaury (Tavžentroža) vas spodbudi, da se uprete vplivnejšim osebam in si zastavite lastne cilje, da bolje cenite vaš prosti čas in življenje.